Destination Copenhagen [4]: Axel Hirsoux, België

Nog 47 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is België, deelnemer van de eerste halve finale.

Op 26 september 1982 is Axel Hirsoux in La Hestre geboren. Hij groeide echter op in Charleroi. Hij waagde in 2005 zijn kans bij de Franse Star Academy van TF1, maar haalde de liveshows niet. Vorig jaar kwam zijn doorbraak in Wallonië met zijn deelname aan The Voice Belgique. Hij komt terecht in het team van Natasha St-Pier. Zij vertegenwoordigde Frankrijk tijdens het Eurovisie Songfestival van 2001, toen ook in Kopenhagen. Hij haalde de liveshows hier ook net niet. In mei zullen ze elkaar weer ontmoeten, want dan is St-Pier commentator voor de Franse televisie.

Dit jaar organiseerde de VRT opnieuw een editie van Eurosong. Er werden kosten noch moeite gespaard, met een apotheose in het Antwerpse Sportpaleis op 16 maart. Songfestivalwinnares Ruslana vertelde dat als België voor Axel ging, dat we in Kopenhagen zouden winnen. De Europese jury en de kijker luisterde, want Hirsoux won met een ruime meerderheid met het lied "Mother", een eerbetoon aan alle moeders in de wereld.

De tekst en muziek van "Mother" is geschreven door Rafael Artesero en Ashley Hicklin. Artesero stond achter de inzendingen van Andorra in 2005 en 2006. Ook de Spaanse inzending van 2011 is zijn verantwoordelijkheid. Ashley Hicklin is dan weer één van de mensen achter "Me And My Guitar" van Tom Dice. België komt uit als tiende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.