Destination Copenhagen [5]: Basim, Denemarken

Nog 46 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Denmarken, gastland en rechtstreeks finalist.

Anis Basim Moujahid, beter gekend als Basim, is geboren op 4 juli 1992. Basim is van Marokaanse origine, maar woont al heel zijn leven in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. In het eerste seizoen van X Factor in Denemarken, in het jaar 2008, valt hij als 15-jarige op en schopt hij het tot de kwartfinales. Na zijn avontuur in 2008 bracht hij al succesvol twee albums in het Deens uit, "Alt det jeg ville have sagt" en "Befri dig selv" uit. Daarna werd het een beetje stil rond Basim. Nu is Basim, ondertussen 21 jaar oud geworden, helemaal terug in de Deense muziekscene.

DR koos ook dit jaar voor Melodi Grand Prix als selectiemethode. Op 8 maart kwam de liveshow vanuit Odense met tien kandidaten. Een proffesionele jury, met onder andere oud-commentator Jørgen de Mylius (die 23 keer het Deense commentaar leverde), stemde samen met het Deense publiek Basim met het nummer "Cliche Love Song" naar de internationale finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Het nummer "Cliche Love Song" is aan de hand van Lasse Lindorff, Kim Novak-Zorde, Daniel Fält en Basim. De eerste drie zijn een vast team. Denemarken is de organisator van dit Eurovisie Songfestival en komt daarom al rechtstreeks uit in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei 2014. Denemarken moet wel stemmen in de eerste halve finale. Loting bepaalde dat Basim startnummer 23 krijgt in de finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.