Destination Copenhagen [7]: Tanja, Estland

Nog 44 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Estland, deelnemer van de eerste halve finale.

Tanja Mihhailova is geboren in het Russische Kaliningrad op 23 juni 1983, maar verhuisde al als baby naar Estland. Ze nam als tiener deel aan verschillende competitie's en musicals. In 2001 stapt ze in het project Nightlight Duo, dat twee keer deelnam aan Eurolaul, de voorloper van Eesti Laul. Met "Another Country Song", één van de nummers in Eurolaul, scoorde ze trouwens een grote hit. Ze waren twee keer dicht bij de overwinning, maar het lukte net niet. In 2005 ruilt ze Nightlight Duo om voor Jz Belle. Ondertussen zingt ze solo en is ze één van de gezichten van Just the Two of Us in Estland.

Na haar pogingen met Nightlight Duo in de Estse selectie in 2002 en 2003 probeerde Tanja het ruim tien jaar later opnieuw, solo en met "Amazing". Ze eindigt als tweede in haar halve finale en nipt haalt ze de superfinale in de finale. Met 53 % van de televotes wint Tanja de superfinale van de Super Hot Cosmos Blues Band.

Het lied "Amazing" is een lied dat een beetje in de trant ligt van 'Euphoria" van Loreen. Het is geschreven door zangeres Tanja Mihhailova zelf. Voor de muziek kreeg ze hulp van Timo Vendt. Tanja uit Estland komt uit als derde in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.