Destination Copenhagen [9]: Twin Twin, Frankrijk

Nog 42 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Frankrijk, rechtstreeks finalist.

Twin Twin, dat zijn drie jongens die sinds 2009 bezig zijn met muziek maken en in 2011 hun eerste album uitbrachten. Lorent Idir en François Djemel (twee broers) en Patrick Biyik zijn de drie groepsleden en laten zich inspireren door onder andere Nina Hagen, VV Brown en Stromae. Sinds 2011 worden ze ook uitgenodigd op grote Franse festivalpodia en mochten ze ook spelen op concerten in Colombia, Canada, Spanje en ook in België. In 2011 brachten ze hun debuutalbum "By My Side" uit en vorig jaar kwam "Vive La Vie" op de markt. Beiden kwamen uit bij Warmer Music France.

Twin Twin werd niet zoals de vorige Franse inzendingen intern gekozen. Voor het eerst sinds 2007 kwam er opnieuw een nationale finale. Twin Twin moest het daar opnemen tegen twee andere kandidaten. Zij kwamen uiteindelijk als beste uit de televoting, die enkele weken duurde. Het nummer dat won heet "Moustache".

De twee broers Lorent Idir en François Djemel schreven de tekst van "Moustache". Pierre Beyres en Kim N’Guyen zorgden voor de muziek. Frankrijk is lid van de Big Five en mogen daarom meteen aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei 2014. Frankrijk zal wel meestemmen in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.