Laatste halve finale Eurosong 2014 vanavond. [UPDATE]

Nog twee plaatsen zijn er vrij voor de finale van Eurosong 2014. Vanavond zullen de laatste vier kandidaten strijden voor die plaatsen. De vierkoppige vakjury zal samen met het publiek bepalen wie zich mag vervoegen in het Sportpaleis bij Eva Jacobs, Udo, Yass en Sil. De halve finalisten van vanavond zijn voormalug The Voice Belqique-kandidaat Axel Hirsoux, voormalig Eurosong-finalist Nelson, nieuwkomer Tisha Cyrus en de jongens van Bandits. Ze zingen voor het eerst hun Eurosong-inzending.

Derde halve finale Eurosong 2014
01. Nelson - Wild Side
02. Axel Hirsoux - Mother
03. Tisha Cyrus - Kitty Cat
04. Bandits - One

[UPDATE 21:22] De vakjury gaf punten aan de vier kandidaten: Axel Hirsoux kreeg twee maal de honderd punten en haalde in totaal gecombineerd 99 punten, de Bandits haalden 90 punten, Nelson kreeg 83 punten en Tisha Cyrus kreeg 68 punten Dat wil zeggen dat voor de jury Axel Hirsoux en Bandits naar de finale mogen en dat Nelson en Tisha Cyrus niet doormogen. Het publiek kan daar nog wat aan veranderen.

Tussen 16:00 en 19:00 is er op radiozender MNM een uitzending van Eurosong Backstage met Tom De Cock. Hij gaat backstage in de coulissen van Eurosong en volgt er de laatste repetitie mee. Vanavond bepalen de jury en televoters de uitslag. Wilt u stemmen, dan moet u het volgnummer sms'en naar 6000 (€ 0,50 per bericht) of via de website eurosong.een.be een stem uitbrengen. Er is één stem mogelijk per kanaal.

Gast te vanavond tijdens de derde halve finale is Clouseau, die België vertegenwoordigde tijdens het festival van 1991. Om 20:30 is er de derde halve finale van Eurosong 2014, live op Eén en Eén HD. Er is ook een livestream op de website van Eén en via Stievie. Eva Daeleman en Peter Van De Veire presenteren de show, terwijl Piet Goddaer, Jef Martens, Bart Peeters en Ruslana in de jury zetelen. Zij geven elk een punt op honderd, dat dan gecombineerd zal worden. België zal in Kopenhagen aantreden in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.