Vanavond bekendmaking lied Israël.

Vanavond maakt men in Israël bekend welk lied door Mei Finegold zal gezongen worden op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Vorige week presenteerde ze haar drie nummers voor het Eurovisie Songfestival of althans de drie videoclips daarvan. Vanavond sluit de televoting af en zal in de uitzending bekend geraken welk lied er namens Israël zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei en eventueel ook tijdens de finale op zaterdag 10 mei. Israël bereikte voor het laatst de finale in Oslo (2010) met "Milim" van Harel Skaat.

Finale Kdam Eurovision 2014
01. Mei Finegold - Same Heart
02. Mei Finegold - Nish'eret iti
03. Mei Finegold - Be Proud

De finale is een korte uitzending van een half uur. Die start om 20:00 onze tijd en is te bekijken via IBA. De presentatie van de finale ligt in handen van Ofer Nachshon, die de Israëlische punten geeft sinds 2009.

Vorig jaar organiseerde de Israëlische omroep een uitgebreide nationale selectie met meerdere voorrondes. Toen won Moran Mazor de nationale finale met het nummer "Rak Bisvilo". Tijdens de tweede halve finale in de Malmö Arena mocht ze als tiende op het podium. Ze eindigde op een veertiende plaats in de halve finale met veertig punten: de zes punten van Armenië en Azerbeidzjan waren de hoogste voor Moran Mazor. Wederom haalde Israël de finale van het Eurovisie Songfestival niet.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.