Vanavond finale Böyük Sehne.

De Azerbeidzjaanse omroep zal vanavond de finale uitzenden van Böyük Sehne. Voor het eerst sinds de overwinning van Azerbeidzjan in 2011 werd er afgestapt van de formule met weken vol met voorrondes. Drie kandidaten zijn gekozen voor de finale en zij zullen elk een nummer brengen. De drie finalisten, Dilara Kazimova, Erkin Osmanli en Khana Hasanova, moesten zich de afgelopen weken al bewijzen in de castings en de voorrondes. Vanavond mogen ze dan voor het eerst (en het laatst in Böyük Sehne) een eigen nummer brengen voor het Azerbeidzjaanse publiek.

Finale Böyük Sehne
Dilara Kazimova
Erkin Osmanli
Khana Hasanova

Enkel een vakjury zal de winnaar bepalen. Die mag Azerbeidzjan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale en mogelijk finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. De presentatie ligt in handen van Husniya Maharrmova en Tural Asadov. Wie dat wil, kan het programma vanaf 19:00 onze tijd volgen via ITV en de website van het Eurovisie Songfestival.

Het succesverhaal van Azerbeidzjan begon in 2008 met een mooie achtste plaats en opeenvolgend een derde, vijfde, eerste en vierde plaats. In 2013 wou Farid Mammadov dus zeker niet onderdoen en dat deed hij ook niet. Hij won zijn halve finale met "Hold Me" en in de finale moest hij enkel Emmelie de Forest laten voorgaan. Met 234 punten eindigde Farid tweede. Hij kreeg twaalf punten van Bulgarije, Georgië, Griekenland, Hongarije, Israel, Litouwen, Malta, Montenegro, Oostenrijk en Rusland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.