Vanavond finale Eesti Laul 2014. [UPDATE]

Vanavond kent Estland zijn vertegenwoordiger voor het komende Eurovisie Songfestival. De voorbije twee weken werden er in twee halve finales telkens vijf kandidaten gekozen voor deze finale, die voor deze speciale gebeurtenis vanuit de Nokia Concert Hall in Tallinn komt. Die tien kandidaten nemen het tegen elkaar op in de eerste ronde, waar de televoting en vakjury zullen stemmen. De twee beste gaan naar door naar een superfinale. Daar krijgt enkel de Estse bevolking de keuze wie er binnenkort namens Estland naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen mag gaan.

Finale Eesti Laul 2014
01. Brigita Murutar - Laule täis taevakaar
02. Traffic - Für Elise
03. Norman Salumäe - Search
04. Wilhelm - Resignal
05. Lenna - Supernoova
06. Super Hot Cosmos Blues Band - Maybe-Maybe
07. Maiken - Siin või sealpool maad
08. Kõrsikud - Tule ja jää
09. Tanja - Amazing
10. Sandra Nurmsalu - Kui tuuled pöörduvad

[UPDATE 22:24] De twee superfinalisten zijn bekendgemaakt: Super Hot Cosmos Blues Band met "Maybe-Maybe" en Tanja met "Amazing" zijn geselecteerd voor de superfinale. Zij gaan nu uitmaken wie er naar Kopenhagen mag. Enkel de televoter zal dat mogen kiezen.

De finale van Eesti Laul 2014 start om 20:35 onze tijd en is te bekijken via eurovision.tv en ETV. Rond 22:50 zouden we zeker de winnaar moeten kennen. Helen Sürje en Henrik Kalmet presenteren vanuit Tallinn de finale. Estland komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Vorig jaar mocht zwangere Birgit haar Estland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2013 met de ballade "Et uus saaks alguse". De eerste halve finale overleefde ze, met een tiende plaats in de halve finale. Met de hakken over de sloot naar de finale dus, en daar brak ze ook geen potten. Birgit eindigde twintigste in de finale met negentien punten: tien van buurland Letland, zes van de vrienden uit Finland en drie van die andere Baltische staat Litouwen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.