Vanavond presentatie Britse inzending.

Vandaag zal de Britse openbare omroep BBC zijn kandidaat en inzending presenteren voor het komende Eurovisie Songfestival. Vorige week maakte de BBC bekend dat vandaag via een korte show op een digitaal kanaal dit allemaal zou gebeuren. Ondertussen weten we ook dat de keuze werd gemaakt in samenwerking met BBC Introducing, een onderdeel van de Britse omroep die nieuw talent een kans geeft. Daarmee weten we nu wel vrijwel zeker dat er niet opnieuw voor een gevestigde naam zal gekozen worden, zoals Blue, Engelbert Humperdinck of Bonnie Tyler.

Het programma zal een interview bevatten met Scott Mills, commentator van de halve finales bij de BBC, en de exclusieve première van het nummer. De uitzending start om 20:30 onze tijd en zal te zien zijn voor de Britten op BBC Red Button. Ook eurovision.tv zal de uitzending online streamen.

Geen gevestigde waarde dit jaar dus. Vorig jaar was dat wel wat anders. Toen vaardigde de BBC zangeres Bonnie Tyler af, die wereldwijd hits scoorde met onder andere "Total Eclipse Of The Heart". In Malmö zong ze het nummer "Believe In Me". Toch bracht het niet veel succes met zich mee. Ze haalde de negentiende plaats en kreeg 23 punten: zeven vanuit Ierland, vijf van Malta, vier van Spanje, drie van Roemenië, twee van Zwitserland en één punt uit Slovenië en Zweden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.