Vanavond presentie inzending Nederland.

Vanavond presenteren The Common Linnets hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014. Vandaag gebeurt dat in een akoestische versie in De Wereld Draait Door op Nederland 1 en morgen gaat het nummer in première als hoe we het op het Eurovisie Songfestival zouden horen. Het nummer heet "Calm After The Storm". The Common Linnets bestaat uit twee Nederlandse artiesten: Waylon en Ilse DeLange. Zij werden in november vorig jaar intern door de AVRO en de TROS aangeduid om Nederland te vertegenwoordigen op het 59e Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

De Wereld Draait Door start om 19:00 op Nederland 1 en kan via de website van het programma live bekeken worden. De presentatie ligt in handen van Mathijs Van Nieuwkerke. De radioversie van "Calm After The Storm" gaat morgenochtend tussen 10:00 en 12:00 in het programma Gouden Uren van Daniël Dekker op Radio 2 in première. Nederland komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Vorig jaar vaardigde Nederland zangeres Anouk af en koos de omroep voor een resolute stijlbreuk met voorgaande jaren. Ze mocht alles zelf kiezen. In Malmö bracht ze het nummer "Birds" en kon ze zich voor het eerst sinds 2004 namens Nederland plaatsen voor de finale. Daar kon ze op een negende plaats eindigen, de eerste plaats in de top tien sinds 1999. Ze kreeg 114 punten. Ons land gaf Nederland het maximale twaalf punten. Overigens gaven alle Scandinavische landen acht of tien punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.