Vanavond Romeense finale 2014.

De Roemenen kiezen vanavond hun inzending voor het nakende Eurovisie Songfestival 2014 en de opvolger van operazanger Cezar en zijn "It's My Life". Twaalf kandidaten doen een gooi naar het Roemeense ticket voor Kopenhagen. Eén van die twaalf kandidaten is het duo dat in 2010 derde werd namens Roemenië: Paula Seling en Ovi. Ook Ștefan Stan, de winnaar van de eerste versie van de lokale The Voice doet mee. De winnaar van deze Selecția Națională gaat namens Roemenië voor de zestiende keer naar het Eurovisie Songfestival 2014 in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Finale Selecția Națională 2014
01. Paula Seling & Ovi - Miracle
02. Bere Gratis - Despre mine și ea
03. The dAdA - Unpredictable
04. The Zuralia Orchestra - You Know
05. Vízi Imre - Kind of Girl
06. Anca Florescu - Hearts Collide
07. Silvia Dumitrescu - Fiorul iubirii
08. Renée Santana & Mike Diamondz - Letting Go
09. Ștefan Stan feat. Teddy K - Breathe
10. Naomy - Dacă tu iubești
11. Mirela Vaida Boureanu - One More Time
12. Marcel Crăciunescu - Hardjock

Televoting en vakjury bepalen wie er naar Kopenhagen gaat. De presentatie vanavond ligt in handen van Nicolle Stanese. Vanaf 19:30 onze tijd kunnen we kijken naar de finale op TVR1, TVR International, TVR HD en mogelijk ook eurovision.tv. Roemenië zal deelnemen aan de tweede halve finale. 

Vorig jaar vaardigde Roemenië de meest extravagante kandidaat af naar het Eurovisie Songfestival 2013 in het Zweedse Malmö: Cezar. De in Roemenië populaire operazanger won de nationale finale met "It's My Life". In de halve finale eindigde Roemenië op een vijfde plaats. Dat kon Cezar niet in de finale overdoen. Daar eindigde hij op een dertiende plaats, vlak achter België. Er waren 65 punten voor "It's My Life" met de tien punten van Griekenland en Moldavië als uitschieter.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.