Vanavond tweede halve finale Eurosong 2014. [UPDATE]

Vanavond is het weer tijd voor Eurosong 2014. Er is vanaf 20:30 de tweede van drie halve finales. Vanavond kiest de vierkoppige jury en het publiek wie zich mag vervoegen bij Eva Jacobs en Udo tijdens de grote Eurosong-finale op zondag 16 maart. De halve finalisten vanavond zijn ex-Sylver SIL, The Voice-kandidaten Yass en Axeela en danceformatie 2 Fabiola feat. Loredana. Voor het eerst horen we hun Eurosong-nummer en mogelijke Songfestivalinzending.

Tweede halve finale Eurosong 2014
01. Axeela - Chasing Rainbows
02. Yass - Need You Tonight
03. 2 Fabiola feat. Loredana - She's After My Piano
04. SIL - What's The Time In Tokyo

[UPDATE 21:20] De vakjury gaf punten aan de vier kandidaten. SIL kreeg 93 punten, Yass kreeg van de vakjury 89 punten, 2 Fabiola feat. Loredana mocht 84 punten ontvangen en Axeela kreeg 81 punten. Dat wil zeggen dat voor de jury SIL en Yass naar de finale mogen en dat 2 Fabiola feat. Loredana en Axeela niet doormogen. Het publiek kan daar nog wat aan veranderen.

Tussen 16:00 en 19:00 is er op radiozender MNM een uitzending van Eurosong Backstage met Tom De Cock. Hij gaat backstage in de coulissen van Eurosong en volgt er de laatste repetitie mee. Vanavond bepalen de jury en televoters de uitslag. Wilt u stemmen, dan moet u het volgnummer sms'en naar 6000 (€ 0,50 per bericht) of via de website eurosong.een.be een stem uitbrengen. Er is één stem mogelijk per kanaal.

Kate Ryan, onze kandidaat op het ESF van 2006 en waarschijnlijke leadzangeres van Day One, is vanavond te gast. Om 20:30 is er de tweede halve finale van Eurosong 2014, live op Eén en Eén HD. Er is ook een livestream op de website van Eén en via Stievie. Eva Daeleman en Peter Van De Veire presenteren de show, terwijl Piet Goddaer, Jef Martens, Bart Peeters en Ruslana in de jury zetelen. Zij geven elk een punt op honderd, dat dan gecombineerd zal worden. België zal in Kopenhagen aantreden in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.