Wat zal Slovenië afvaardigen naar Kopenhagen? [UPDATE]

De Sloveense deelname hing lang aan een zijden draadje, maar toch zal het land erbij zijn in Kopenhagen. Vanavond kiest men vanuit studio 1 van RTVSLO de inzending voor Kopenhagen tijdens de finale van EMA 2014. Zeven kandidaten zullen proberen een plek te bemachtigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2014. Onder de kandidaten zit Omar Naber. Hij mocht Slovenië in 2005 vertegenwoordigen met het nummer "Stop". Nabar eindigde op een twaalfde plek in de finale en haalde toen de finale net niet in Kiev.

Finale EMA 2014
01. Omar Naber - I Won't Give Up
02. Nermin Puškar &Amp; Samuel Lucas - Masquerade
03. Bilbi - To Ni Blues
04. NUDE - It's Gonna Be OK!
05. Rudi Bučar Feat. Elevators - Tja
06. Tinkara Kovač - Spet
07. Muff - Let Me Be (Myself)

[UPDATE 21:21] Het Sloveense publiek heeft gestemd en besloot dat Tinkara Kovač en Muff naar de superfinale mogen. Tinkara Kovač zingt "Spet" en Muff  brengt het nummer "Let Me Be (Myself)".

Enkel het Sloveense publiek zal de uitslag bepalen. Eerst zullen alle artiesten optreden en dan gaat de top twee naar een superfinale. De show start om 20:00 en is te volgen via TV Slovenija 1. Ook eurovision.tv zal het ook uitzenden.. Ula Furlan zal de show presenteren. Rond 21:30 weten we wie namens Slovenië naar Kopenhagen gaat. Daar zal hij of zij alvast zingen tijdens de tweede halve finale.

In 2013 vaardigde de Sloveense omroep zangeres Hannah Mancini intern af naar Malmö met het nummer "Straight Into Love". Het was de eerste keer dat de omroep een inzending volledig intern stuurde naar het festival. Geen al te beste beslissing, want Hannah Mancini eindigde als laatste tijdens de eerste halve finale en zelfs allerlaatste in heel het festival. Ze kreeg acht punten: vijf punten kwamen van buurland Kroatië en drie punten kwamen van Montenegro. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.