Wie maakt er de Portugese terugkeer in Kopenhagen? [UPDATE]

Vanavond, of eerder gezegd komende nacht, kiest Portugal zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014 en weten we ook meteen met welk lied ze hun comeback maken op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar waren ze namelijk afwezig omwille van financiële problemen binnen de omroep. Vijf kandidaten (Rui Andrade, Catarina Pereira, Zana, Raquel Guerra, Suzy) zullen een gooi doen naar de overwinning. Rui Andrade komt met een nummer met muziek gemaakt door de Vlaming Marc Paelinck. Enkel televoting zal bepalen wie naar Kopenhagen zal afreizen. 

Finale Festival da Canção 2014
01. Rui Andrade - Ao teu encontro
02. Catarina Pereira - Mea culpa
03. Zana - Nas asas da sorte
04. Raquel Guerra - Sonhos roubado
05. Suzy - Quero ser tua

[UPDATE 16/03 00:48] Van de vijf kandidaten gaan er drie naar de superfinale. Op volgorde van bekendmaking:

Catarina Pereira - Mea culpa
Suzy - Quero ser tua
Rui Andrade - Ao teu encontro

De finale start om 22:20 lokale tijd, hier is het dan 23:20. Rond 01:15 kennen we de winnaar van Festival da Canção 2014. De uitzending is te volgen via vele kanalen: RTP1, RTP Internacional en RTP África zenden de show rechtstreeks uit. De terugkeer van Portugal zal gemaakt worden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014, die zal worden gehouden op dinsdag 6 mei.

In 2012 won Filipa Sousa de finale van Festival da Canção met het nummer "Vida minha". Filipa Sousa mocht daarom Portugal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2012 tijdens de tweede halve finale. Portugal haalde de finale niet en eindigde dertiende met 39 punten. De Fransen hadden acht punten over voor Portugal en Nederland gaf ook relatief hoge punten aan Filipa, namelijk zes punten. Acht andere landen gaven lagere punten aan Portugal dat jaar.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.