Wie zingt er "Attention" voor Litouwen?

Vanavond komt de langste preselectie van het Eurovisie Songfestival 2014 tot zijn einde, namelijk die van Litouwen. Midden december startte de Litouwse preselectie en nu, twee weken later dan gepland, is het tijd voor de finale. Het nummer kennen we al: "Attention", geschreven door Viktoras Vaupšas en Vilija Matačiūnaitė. Diezelfde Vilija is vanavond ook in de running om als artiest gekozen te worden, samen met Mia en Vaidas Baumila. Via een combinatie van televoting, stemming via een speciale app en internationale jurystemming zal de Litouwse inzending worden gekozen.

Finale Eurovizijos 2014
Mia - Attention
Vaidas Baumila - Attention
Vilija Matačiūnaitė - Attention

In tegenstelling tot alle andere shows is de finale wel live. De Litouwse vakjury zal worden bijgestaan door een Zweeds, Russisch en Duits jurylid. De finale start om 20:30 onze tijd (een half uur later dan gepland wegens een extra nieuwsbulletin over de situatie in Oekraïne) en is te bekijken via eurovision.tv, LRT Televizija of LRT Lituanica. Wie straks de finale wint, zal uitkomen in de tweede halve finale in Kopenhagen. Simona Nainė en Arūnas Valinskas presenteren de finale.

Eind 2012 werd de Litouwse artiest gekozen voor Malmö. Onverwacht won Andrius Pojavis de finale met het nummer "Something". Nog onverwachter was zijn kwalificatie van de halve finale naar de finale, met een negende plek in de halve finale. In de finale scoorde hij niet hoog en eindigde Pojavis op een 22e plaats met zeventien punten: Zes van Italië (het land waar hij woont), vijf van Wit-Rusland, drie van Azerbeidzjan en één puntje van Georgië, Ierland en Oekraïne.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.