Destination Copenhagen [13]: Can-Linn feat. Kasey Smith, Ierland

Nog 38 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Ierland, deelnemer van de tweede halve finale.

Can-Linn is een pas opgerichte groep in Ierland. De groep maakt muziek met typisch Ierse muziekinstrumenten, zoals de bodhrán en de fiddle. Veel meer is er niet over bekend. Ze gaan naar Kopenhagen met zangeres Kasey Smith, 23 jaar en geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Ze is opgegroeid in een familie met muzikale roots. Enkele jaren geleden was ze lid van de girlband Wonderland en werd ze genomineerd voor een BT Music Award. In 2013 doet ze solo mee aan de Ierse nationale finale met het nummer "Kiss Me". Ze eindigde op een derde plaats tijdens de finale.

Dit jaar deed ze opnieuw mee aan de nationale finale, dit keer dus Can-Linn. Het nummer kreeg de titel "Heartbeat" en heeft ook die typische Ierse klanken. Met zowel de hoogste punten van de vakjury als het maximum van de televoters, wonen Can-Linn en Kasey Smith overtuigend de Ierse nationale finale en mag ze Ierland proberen te helpen naar een achtste overwinning.

De muziek en tekst van "Heartbeat" is geschreven door  Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren en Patrizia Helander. Hazel Kaneswaran schreef ook mee aan de muziek. Can-Linn komt met "Heartbeat" uit als negende in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.