Destination Copenhagen [14]: Pollapönk, IJsland

Nog 37 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is IJsland, deelnemer van de eerste halve finale.

Pollapönk werd in 2006 opgericht door de gitaristen Haraldur Freyr Gíslason en Heiðar Örn Kristjánsson. Oorspronkelijk was het als onderdeel van hun eindwerk voor hun bachelor. Ze brachten het uit en onverwacht werd hun eerste album in de zomer van 2007 een groot succes. Toen kwamen Guðni Finnsson en  Arnar Þór Gíslason de groep vervolledigen en zijn ze tot op de dag van heden een kwartet. Ze brachten nog twee albums uit. Toch zijn ze niet allemaal voltijds muizikant. Zo zijn Haraldur Freyr voorzitter van een lerarenvereniging en is Heiðar Örn een leerkracht.

Dit jaar nam Pollapönk voor de eerste keer deel aan de IJslandse preselectie, Söngvakeppnin. Met "Enga Fordóma" wisten ze door te stoten naar de finale en superfinale. In die superfinale zongen ze één refrein in het Engels. Na hun overwinning werd besloten om "Enga Fordóma" volledig om te vormen naar het Engels en kreeg het de titel "No Prejudice".

"No Prejudice" is geschreven door Haraldur Freyr Gíslason, Heiðar Örn Kristjánsson en John Grant. Heiðar Örn Kristjánsson componeerde de muziek. Pollapönk komt met "No Prejudice" uit als vijfde in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.