Destination Copenhagen [16]: Emma, Italië

Nog 35 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Italië, rechtstreeks finalist.

Emmanuela 'Emma' Marrone is geboren op 25 mei 1984 in het zonnige Firenze. Haar vader was een bekend gitarist. In 2003 startte ze met haar muzikale carrière. Ze doet mee aan het programma Superstar Tour. Ze wint de talentenjacht en vormt met twee andere winnaars de groep Lucky Start. Ze brnegen enkele singles uit, met succes. In 2007 besluiten ze te stoppen. Haar echte grote doorbraak komt er in 2012. Ze wint dan het prestigieuze San Remo Festival met "Non è l'inferno" en staat wekenlang op één met haar nummer in de Italiaanse hitparade. Ze bracht vorig jaar succesvol het album "Schiena" uit.

In 2011, 2012 en 2013 koos Italië intern, maar visten ze in het deelnemersveld van San Remo. Dit jaar deden ze dat niet en kozen ze meteen Emma intern. Enkele dagen na de bekendmaking van haar deelname komt ook naar buiten dat het nummer dat ze zal brengen "La Mia Città" heet.

Emma Marrone zorgde volledig voor de muziek en tekst van "La Mia Città". Italië is lid van de Big Five en mogen daarom meteen aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei 2014. Italië zal wel meestemmen in de tweede halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.