Destination Copenhagen [17]: Aarzemnieki, Letland

Nog 34 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Letland, deelnemer van de eerste halve finale.

Aarzemnieki is een pas opgerichte groep. In de zomer van 2013. De leden zijn de Duitser Jöran Steinhauer (zanger) en de Letten Guntis Veilands (pianist), Katrīna Dinanta (violist) en Raitis Vilumovs (drummer). Steinhauer schreef in de zomer vorig jaar in opdracht het nummer "Paldies Latiņam!", een eerbetoon aan de Letse Lat, die op 1 januari vervangen werd door de Euro. Het werd enorm populair. Hij had al wel eerdere connecties met Letland, waar hij studeerde. In die zomer ontmoet hij de drie andere leden van het toekomstige Aarzemnieki wilt letterlijk 'buitenlanders' zeggen.

Ze namen deel aan de voorronde met "Cake To Bake". Hun halve finale winnen ze niet, maar ze eindigde tweede. In de finale verslagen ze onverwacht topfavoriet Dons. Hij had met zijn lied voor de preselectie al een nummer één gescoord in de hitparade. Het lukte dus met een verschil van amper 28 stemmen in de televoting.

Guntis Veilands, de pianist van het kwartet, schreef de muziek en tekst. Aarzemnieki komt met "Cake To Bake" uit als tweede in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.