Destination Copenhagen [18]: Vilija Matačiūnaitė, Litouwen

Nog 33 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Litouwen, deelnemer van de tweede halve finale.

Vilija Matačiūnaitė is geboren op 24 juni 1986 in de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Haar eerste optreden komt er tijdens de Litouwse Eurovisieselectie. Ze zingt er "Oh My God" en eindigt op een zevende plek. Haar doorbraak komt er later dat jaar tijdens het programma Kelias į žvaigždes. Ze eindigt tweede, maar haar carrière was begonnen. Ze krijgt een hoofdrol in een musical en ook in eeen televisieserie. Vorig jaar won ze ook nog Auksinis Balsas, een programma bij de openbare omroep waar artiesten verschillende stijlen brengen. Het is daar razend populair.

Bijna tien jaar na haar debuut in de preselectie van 2005, doet ze dit jaar opnieuw mee in de Litouwse preselectie voor Kopenhagen. Ze stuurt "Attention" in, maar het nummer is tot aan de halve finales niet van haar alleen. De zoektocht naar artiest en song werd namelijk apart gedaan. In de halve finale werd duidelijk dat "Attention" het nummer werd en de finale won Vilija met een klein verschil bij de jury, maar een groter bij de televoting.

Vilija Matačiūnaitė schreef de muziek en tekst van "Attention" zelf, maar bij de muziek kreeg ze ook nog assistentie van Viktoras Vaupšas. Vilija Matačiūnaitė komt met "Attention" uit als zevende in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.