Destination Copenhagen [25]: Mariya Yaremchuk, Oekraïne

Nog 26 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Oekraïne, deelnemer van de eerste halve finale.

Mariya Yaremchuk is geboren op 2 maart 1993 in Chernivtsi.. Ze is al van jongs af aan bezig met muziek, maar het publiek maakte kennis met haar in 2012. Toen nam ze deel aan Holos Krayiniy, de Oekraïense The Voice. Ze kan terecht in het team van Oleksandr Ponomaryov, die het debuut maakte voor Oekraïne in 2003. Ze haalde de finale, waar ze vierde eindigde. Later dat jaar nam ze deel aan New Wave, een festival in Letland waar vele landen aan deelnemen uit vooral het oosten, maar ook uit het Amerikaanse continent. Ze werd er derde. Op het einde van dat drukke jaar nam ze nog eens deel aan de preselecties voor Malmö, waar ze derde werd.

Eind vorig jaar doet ze opnieuw mee aan de nationale finale. Het is de eerste finale van het Eurovisieseizoen. Vroeg in de ochtend, op 21 december, doen twintig kandidaten een gooi naar het ticket voor Kopenhagen. Mariya Yaremchuk wint die finale met "Tick-Tock". Enkele maanden later kwam er een nieuwe versie uit.

Mariya Yaremchuk heeft "Tick-Tock" zelf geschreven, zowel tekst als muziek. De nieuwe versie werd muzikaal bewerkt door Sandra Bjurman, die de winnende inzending van Azerbeidzjan meeschreef in 2011 ("Running Scared") en ook hun songs van 2010 ("Drip Drop") en 2012 ("When The Music Dies". Mariya Yaremchuk komt met "Tick-Tock" uit als negende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.