Destination Copenhagen [28]: Suzy, Portugal

Nog 23 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Portugal, deelnemer van de eerste halve finale.

Susana 'Suzy' Guerra is geboren in Figueira da Foz, een plaats aan de Portugese kust, op 24 januari 1980. Als kind verhuist ze naar de hoofdstad Lissabon en mag ze zingen bij Onda Choc, een kindergroep met groot succes in de jaren negentig. Met de kerstdagen in 1999 zingt ze op televisie met het duo Anjos "Esta Noite Branca". In 2002 brengt ze haar eerste album uit, maar dan verdwijnt ze voor jaren uit Portugal. Pas in 2009 hoort het Portugese publiek iets van haar als ze bij de cast hoort van de musical Alice e a Magio do Natal. Ze woont nu niet in Portugal, maar in Dubai.

Ze doet dit jaar mee aan de Portugese preselectie, Festival da Canção. Die maakte een terugkeer, net zoals Portugal dat dit jaar zal doen in Kopenhagen na één jaar afwezigheid. Suzy wint de nationale finale met "Quero Ser Tua"; maar al gauw komen er geruchten van een oneerlijk verloop. RTP geeft de resultaten vrij van de finale met Suzy won met 41 % van de stemmen van het publiek.

De muziek en tekst is geschreven door Emanuel. Suzy komt met "Quero Ser Tua" uit als dertiende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.