Destination Copenhagen [29]: Paula Seling & Ovi, Roemenië

Nog 22 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Roemenië, deelnemer van de tweede halve finale.

Paula Seling is geboren op eerste kerstdag 1978 in Baia Mare. In 1998 bracht ze haar eerste album en er kwamen er nadien nog heel wat. Naast zingen doet Seling nog wel andere dingen. Zo was ze coach in X Factor. Ovidiu Cernăuțeanu is geboren op 23 augustus 1974 in Botoșani. Ovi kreeg in de jaren negentig een aanbod om in Noorwegen te werken. Daar bleef hij hangen en kreeg de Noorse nationaliteit. In 2009 was hij een finalist van Melodi Grand Prix met "Seven Seconds". In 2010 bundelen Paula Seling & Ovi hun krachten en doen ze mee aan de preselectie in Roemenië met "Playing With Fire". Ze winnen die en eindigden derde in Oslo.

Vier jaar naar het festival van Oslo keren Paula Seling en Ovi terug als deelnemers in de nationale finale. Ze openen die finale met "Miracle". Er werd nog eerst, maanden vooral, gesuggereerd dat ze intern zouden gestuurd worden, maar TVR wou toch een nationale finale. Uiteindelijk was die finale dus niet nodig, want ze wonnen de finale en gaan dus terug naar het Eurovisie Songfestival, nu in Kopenhagen.

Ovi, Philip Halloun, Frida Amundsen en Beyond51 zijn de mensen achter "Miracle". Die eerste twee schreven ook mee aan "She's After My Piano", de grootste hit uit onze eigen Eurosong dit jaar en Beyond51 was de groep achter "Haba Haba" van Stella Mwangi uit 2011. Paula Seling & Ovi komen met "Miracle" uit als vijftiende in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.