Destination Copenhagen [30]: Tolmachevy Sisters, Rusland

Nog 21 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Rusland, deelnemer van de eerste halve finale.

Anastasia en Maria Tolmachevy zijn geboren op 14 januari 1997 in Kursk, een stad niet ver van de Oekraïense grens. Ze namen in 2006 deel aan de Russische preselectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Die winnen ze en met "Veseniy Jazz" gaan ze naar Boekarest voor de vierde editie van het jongerenfestival. Met ruime cijfers wint de schattige tweeling de internationale finale. Na Boekarest beginnen ze een mooie carrière in Rusland. Ze traden op met lokale sterren als Philipp Kirkorov en Alla Pavlova. In 2009 mogen ze de eerste halve finale van het festival in Moskou openen.

De Russische omroep RTR wou graag een nationale finale houden, maar bleef maar uitstellen - van december naar maart en er kwam geen nieuws. In maart bericht de omroep dat ze intern gingen kiezen en op 15 maart maakte RTR bekend dat de Tolmachevy Sisters naar Kopenhagen mochten. Op 19 maart, één dag na de officiële deadline, maakte de tweeling het lied "Shine" openbaar op YouTube.

Philipp Kirkorov (die Rusland vertegenwoordigde in 1995) en Dimitris Kontopoulos (de man achter "Hold Me" van Azerbeidzjan vorig jaar) schreven de muziek. John Ballard en Ralph Charlie (die ook meewerkten aan "Hold Me") en Gerard James Borg  (die verschillende Maltese nummers schreef) zijn de tekstschrijvers. De Tolmachevy Sisters komen met "Shine" uit als zevende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.