Destination Copenhagen [31]: Valentina Monetta, San Marino

Nog 20 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te overwinnen. Eén van die landen is San Marino, deelnemer van de eerste halve finale.

Valentina Monetta is geboren op 1 maart 1975 in San Marino en de gelijknamige hoofdstad en is één van de weinige zangeressen van het kleine land. Ze kreeg grote naambekendheid in 2012. Toen nam ze namens San Marino deel aan het Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan met "The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)". Ze eindigde op een veertiende plek in de halve finale. Eén jaar later mocht ze al terug namens het land, nu met "Crisalide (Vola)", wat een totale stijlbreuk betekende met het jaar ervoor. Opnieuw haalde ze de finale niet met een elfde plek in de halve finale.

Valentina Monetta geeft niet op. Eén maand na het festival in Malmö maakt de omroep bekend dat ze opnieuw met haar in zee gaan voor het Eurovisie Songfestival 2014. Daarmee is ze één van de weinige die het land drie keer op rij mocht vertegenwoordigen. Het was al echter van de jaren vijftig geleden dat dit gebeurde. Op 14 maart maakt ze haar inzending bekend: "Maybe (Forse)".

Palph Siegel, de man achter onder andere "Dschinghis Khan", "Ein bißchen Frieden" en Monetta's twee vorige inzendingen schreef de muiziek van het nummer. Mauro Balestri schreef de tekst. Die schreef ook de tekst van "Crisalide (Vola)". Valentina Monetta komt met "Maybe (Forse)" uit als twaalfde in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.