Destination Copenhagen [35]: Teo, Wit-Rusland

Nog 16 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te overwinnen. Eén van die landen is Wit-Rusland, deelnemer van de tweede halve finale.

Yuriy Vaschuk is geboren in Minsk op 24 januari 1983, toen nog een stad in de voormalige Sovjet-Unie. Naast zingen in hij ook bezig met presenteren. Zo presenteert hij in Wit-Rusland het programma Naperad U Minulae op het hoofdkanaal van BTRC en mocht hij de afgelopen drie jaar al de Wit-Russische preselectie voor het Junior Eurovisie Songfestival presenteren. Hij schrijft ook muziek voor anderen en drie keer waren die liedjes ook voor het Songfestival bedoeld: "Far Away" van 3+2 in 2010, "All My Live" en "Rhythm of Love" in 2012 en 2013 van Alyona Lanskaya. Al die drie nummers werden uiteindelijk vervangen.

Dit jaar probeerde hij het voor het eerst zelf als zanger solo (hij probeerde het in 2009 als eens in duo) tijdens de preselectie. Het werd een succes voor Teo, maar het was toch even spannend. Op het einde stond hij met Max Lorens & DiDyuLya gelijk eerste. Toen mocht de jury het uitmaken door elk een individuele stem te geven, die allemaal naar Teo en "Cheesecake" gingen. Voor het eerst sinds 2009 mocht de winnaar van de Wit-Russische finale zijn nummer behouden.

Teo schreef de tekst van "Cheesecake" zelf en de muziek is van Dmitry Novik. Teo komt met "Cheesecake" uit als tiende in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.