Destination Copenhagen [36]: Sanna Nielsen, Zweden

Nog 15 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Zweden, deelnemer van de eerste halve finale.

Sanna Nielsen is geboren op 27 november 1984 in Edenryd. Ze begon haar carrière al op haar achtste als kindsterretje. Ze bracht "Till en fågel" uit en daarmee is ze de jongste artieste ooit die op één stond. Er volgden acht albums en ze nam voor dit jaar maar liefst zes keer deel aan Melodifestivalen: in 2001 met "I går, i dag" (derde plaats), in 2003 met "Hela världen för mig" (vijfde plaats), in 2005 met "Du och jag mot världen" (achtste plaats), in 2007 met "Vågar du, vågar jag" (zevende plaats), in 2008 met "Empty Room" (tweede plaats) en in 2011 met "I'm in Love" (vierde plaats).

Dit jaar nam ze deel voor de zevende keer deel aan de Zweedse preselectie met "Undo". Ze haalde de finale en het werd de spannendste finale sinds 2008, toen zij het onderspit moest delven tegenover Charlotte Perrelli. Ze haalde tweede punten meer dan Ace Wilder, runner-up dit jaar. Sanna Nielsen wist na zeven deelnames en dertien jaar na haar eerste deelname eindelijk te winnen.

De muziek en tekst van "Undo" is geschreven door Fredrik Kempe, David Kreuger en Hamed "K-One” Pirouzpanah. Sanna Nielsen komt met "Undo" uit als vierde in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.