Destination Copenhagen [37]: Sebalter, Zwitserland

Nog 14 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te overwinnen. Eén van die landen is Zwitserland, deelnemer van de tweede halve finale.

Sebastiano Paù-Lessi is geboren in het Ticino, een district in het zuiden van Zwitserland, in 1985. Als tiener speelde hij mee in de groep The Starkers. Dat heeft hij tussen 2000 en 2002 gedaan en tussen 2002 en 2012 speelde hij bij The Vad Vuc, een groep die folk rock speelde. In 2012 stopte hij bij die groep om zich te richten op zijn solocarrière. Op dat moment had hij met zijn groep meer dan 300 live optredens gegeven voor in totaal meer dan 10.000 man publiek. Hij heeft een jaar lang gewerkt aan een solo project, dat hij de naam Sebalter gaf. Dat is sindsdien ook zijn artiestennaam.

Zijn eerste test solo zou de Zwitserse preselectie voor Kopenhagen worden. RSI mocht één kandidaat insturen voor de nationale finale en dat werd Sebalter. Met zijn "Hunter Of Stars" won hij die nationale finale uiteindelijk.

Sebastiano Paù-Lessi schreef het nummer volledig zelf. Sebalter komt met "Hunter Of Starts" uit als twaalfde in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.