Destination Copenhagen [Extra]: Lise Rønne, Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk

Nog 13 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. We hebben ook hosts nodig. De drie shows zullen aan elkaar worden gepraat door Lise Rønne, Nikolaj Koppel en Pilou Asbæk.

De Deense omroep stapte af van het idee dat SVT vorig jaar had tijdens het festival van Malmö: één centraal gezicht voor de drie shows. Door één gezicht zou de show een duidelijke gastheer of gastvrouw moest geven, die de show op zijn of haar eigenwijze manier kont hosten. Toen was Petra Mede de gastvrouw in Malmö. Dit jaar kiest DR weer voor het concept van 1999, 2010, 2011 en 2012: een presentatietrio. Men vond de drie mensen die het gaan waarmaken in mei en op 4 februari werden ze gepresenteerd. Het gaat hier over Lise Rønne, Nikolaj Koppel en Pilou Asbæk.

Lise Rønne is geboren op 1 november 1978 in Viborg. In 2000 mocht ze stage lopen bij MTV in Londen. Nadien ging ze aan de slag bij DR, de Deense openbare omroep. Ze werkte achter de schermen bij onder meer het Deense nieuws In 2008 kwam haar eerste presentatieklus voor DR er als ze X Factor mag presenteren. Dat heeft ze vier jaar gedaan. In 2011 mocht ze naast de zijde van Felix Smith de finale van Dansk Melodi Grand Prix presenteren, de preselectie van het Songfestival.

Nikolaj Koppel, geboren op 6 maart 1969 in Gentofte, komt uit een gezin van een operazangeres en een pianist. Hij studeerde af aan het conservatorium in Kopenhagen. Hij komt terecht bij de Deense openbare omroep om als muziekjournalist te werken. Enkele jaren nadien, in 2005, werd hij muzikaal directeur bij het Tivoli in Kopenhagen. Sinds 2010 presenteert hij een programma op zondagochtend bij radiozender DR P2 en is hij regelmatig te zien als presentator op DR1.

Johan Philip 'Pilou' Asbæk is de bekendste naam van de drie voor de mensen buiten Denemarken. Hij is geboren op 2 maart 1982 in de hoofdstad en is acteur. Hij studeert in 2008 af aan de Statens Teaterskole. De eerste televisierol van Pilou Asbæk kwam er als gastacteur in The Killing. Zijn grootste bekendheid kreeg hij als Kasper Juul in Borgen, uitgezonden in tientallen landen. Hij speelde ook vier afleveringen de rol van Paolo Orsini in de Amerikaanse reeks The Borgias.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.