Jan in Kopenhagen (2): Mooie Denen zijn alvast een mythe.

Hoe krijg je in godsnaam veertien reistassen, twee flessen wodka, één fles Jägermeister, nog een fles whiskey en vijf flessen cava in één auto… En oh ja, er moeten ook nog twee vrienden bij geraken. Wel… dat lukt perfect en zonder problemen! Als deze editie van het Eurovisie Songfestival zo vlot loopt als de autorit naar Kopenhagen, dan zal dit een topeditie worden. Via tussenhaltes in Sint-Niklaas en Amsterdam reden we richting Kopenhagen. Goed voor dik negenhonderd kilometer autoplezier, langs Duitse plaatsen met illustere namen als Osnabrück, Kiel en Flensburg. 

Aan de Deense grens zetten we onze volgestouwde wagen aan de kant om onze alcoholvoorraad aan te geven. Na een kwartier wachten was er nog altijd geen douanier opgedoken, zodat we onze weg voortzetten. Onderweg leerden we een mannetje in de Deense rood-witte kleuren kennen die op een of ander duistere wijze van de promotas bij Eurovision In Concert in Amsterdam in onze wagen is gesukkeld. We noemden hem Denny, een hint naar Denemarken (of: Denmark).

Maar goed, we hebben geen platte band en geen ongelukken gehad. Vanuit de wagen deden we de eerste vleeskeuring, maar er zaten blijkbaar veel vliegen op het vlees. We kwamen er achter dat ‘mooie Denen’ alvast een mythe zijn. Na een kleine twaalf uur onderweg zitten we met een paar vrienden in het hotel onze werkvakantie in te huldigen… Met een fles Jägermeister, die de Deense grens passeerde.

Geen spannende verhalen vandaag, maar een rustige en gezellige rit naar het noorden van Europa. Het hotel zal ons verblijf hopelijk overleven. Morgen volgt er meer!

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.