Kopenhagen Extra: Maandag 28 april 2014

Het is allemaal weer zover! Het Eurovisie Songfestival, editie 59, staat heel dicht voor de deur en voor de echte Songfestivalfans is het vandaag eigenlijk al begonnen met de eerste repetities en persontmoetingen in Kopenhagen. Dagelijks zijn er wel kleine weetjes en nieuwsfeiten, die we samenbundelen dagelijks in een Kopenhagen Extra. Vandaag is het maandag 28 april 2014, nog 12 dagen resten ons tot de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2014. 

Helene Fisher geeft Duitse punten door... Wie Songfestival zegt, zegt "twelve points". Al eerder raakte bekend dat de Belgische punten door een nobele onbekende zullen worden gegeven, maar in andere landen gaat men voor een bekend gezicht. Zo raakte vandaag bekend dat de Duitse schlagerzangeres Helene Fisher (foto) de Duitse punten zal doorgeven. Ook in Vlaanderen in ze bekend. Wit-Rusland en Georgië schakelen hun kandidaten van vorig jaar in en San Marino zal de kandidaat van het Junior Eurovisie Songfestival 2013 de punten laten voorlezen.

Cyprus, Kroatië en Servië zenden de shows uit... Deze landen doen dit jaar niet mee aan het Eurovisie Songfestival wegens financiële problemen, maar zenden de grootste muziekwedstrijd ter wereld wel uit. Buiten Europa zal het ook in Australië en Nieuw-Zeeland te zien zijn. 

2Fabiola feat. Loredana krijgen tweede kans... "She's After My Piano" is door de Belgische leden verkozen als inzending voor de OGAE Second Chance Contest. Dat is een wedstrijd die nummers uit nationale preselecties die niet wonnen de kans geeft om toch in competitie te gaan. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.