Kopenhagen Extra: Woensdag 30 april 2014

Op deze woensdag, wanneer we de werkweek in twee breken, was het tijd voor de laatste repetities voor de halve finalisten. Het ging hier over de laatste tien kandidaten van de tweede halve finale, van Oostenrijk tot Roemenië. Ook hielden ze een korte persmeeting. Er zijn ook zo van die kleinen nieuwsfeiten die we vandaag konden rapen, die we hier hebben samengevat. Vandaag is het woensdag 30 april, nog 10 dagen tot de finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Suzy bestolen... De Portugese kandidate dit jaar, Suzy, is gisterenavond bestolen. Haar handtas werd gestolen waar haar portefeuille en andere belangrijke zaken in zaten. Ook werd er een koffer gestolen met promotiemateriaal. Suzy laat het niet aan haar hart komen en is vandaag alweer op stap geweest.

Zweedse punten uitgedeeld door trio... De Zweedse omroep heeft bekend gemaakt dat Alcazar de punten zal voorlezen van Zweden zal voorlezen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. "Eindelijk kunnen we eens iets teruggeven aan de Europese fans die niet op ons konden stemmen tijdens Melodifestivalen". Na zovele jaren zien we Alcazar dan toch op het Eurovisie Songfestival. De Hongaarse punten zullen door Éva Novodomszky doorgegeven worden en de IJslandse punten door Benedict Valsson.

Morgen geen repetities... Morgen is het 1 mei, in België gekend als Dag van de Arbeid en dat is een feestdag. Het is ook een officiële feestdag in Denemarken en dan zou men de aanwezige krachten het dubbele moeten betalen. Om die kosten te sparen zijn er daarom geen repetities.

EBU maakt morgen namen juryleden bekend... Wat er wel morgen gaat gebeuren, is de bekendmaking van de juryleden. Ieder land heeft vijf juryleden gekozen en om een transparant beeld te geven zou, als alles hetzelfde blijft, de EBU morgen de namen van de in totaal 185 juryleden bekend. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.