Kopenhagen Extra: Zaterdag 3 mei 2014

Een drukke dag weer in Kopenhagen. Vijftien repetities en evenveel persconferenties stonden vandaag gepland en die zijn allemaal ook vlot verlopen. Vandaag mochten alle deelnemende landen van de tweede halve finale oefenen en de pers te woord staan met hun delegatie. Voor alle persconferenties was er rond elf uur vanochtend ook nog een speciale persconferentie. Vandaag is het zaterdag 3 mei, nog zeven dagen tot de finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Australië geeft persconferentie... De Australische zangeres Jessica Mauboy zal tijdens de tweede halve finale optreden als pauzeact. Ze mocht vanochtend een persconferentie geven, samen met Julia Zemiro. Zij mocht vorig jaar nog een filmpje maken tijdens de eerste halve finale. Jessica Mauboy zal het nummer "Never Be the Same" brengen tijdens de liveshow. 

Nederland krijgt aparte kamer... Morgenavond tijdens de officiële openingsceremonie krijgt de Nederlandse delegatie een aparte kamer ter beschikking om twee minuten stilte te houden. Dat laat De Gelderlander weten. Het is al sinds 1945 een traditie om het op 4 mei om 20:00 's avonds twee minuten stil te maken voor de overledenen in Nederland. De delegatie in Kopenhagen krijgt morgen een stilteruimte. 

Axel Hirsoux goes Loreen... Gisterenavond mocht Axel Hirsoux optreden in de EuroClub. Hij bracht er, naast "Mother", een opmerkelijke versie van "Euphoria". Dat lied won in 2012 het Eurovisie Songfestival. Hij bracht een geslaagde versie. Danseres Isabelle Beernaert mocht ook mee op het podium. 


NERIT start morgen... De nieuwe Griekse openbare omroep NERIT zal, als alles goed gaat, morgenavond om 18:00 lokale tijd starten. Dat is net op tijd voor hun Songfestivaldeelname. Het was namelijk een vereiste van de EBU dat NERIT en niet de interimomroep DT het Songfestival zou uitzenden.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.