Kopenhagen Live: Vanavond tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2014

Vanuit de B&W Hallerne komt vanavond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014. Deze tweede liveshow vanuit Kopenhagen heeft vijftien kandidaten voor ons in petto. Tien van hen gaan door naar de finale. Voor België is het avontuur al afgelopen, voor Nederland gaat het zaterdag verder. Zij kunnen vanavond zien welke landen hun concurrenten worden voor komende zaterdag. Onder hen zit de opmerkelijke Oostenrijkse kandidaat, Conchita Wurst. Die is ook gekend als 'de vrouw met de baard'. Niet elk land onthaalt haar deelname even goed. 

Tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2014
01. Malta: Firelight - Coming Home
02. Israël: Mei Finegold - Same Heart
03. Noorwegen: Carl Espen - Silent Storm
04. Georgië: The Shin and Mariko - Three Minutes to Earth
05. Polen: Donatan & Cleo - My Słowianie/We Are Slavic
06. Oostenrijk: Conchita Wurst - "Rise Like a Phoenix
07. Litouwen: Vilija Matačiūnaitė - Attention
08. Finland: Softengine - Something Better
09. Ierland: Can-Linn feat. Kasey Smith - Heartbeat
10. Wit-Rusland: Teo - Cheesecake
11. Macedonië: Tijana - To the Sky
12. Zwitserland: Sebalter - Hunter of Stars
13. Griekenland: Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise Up
14. Slovenië: Tinkara Kovač - Round and Round
15. Roemenië: Paula Seling & Ovi - Miracle

Elk land dat deelneemt vanavond, moet stemmen. Ook Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk stemmen mee vanavond. Elk land zal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 en 12 punten geven  Elk land zal stemmen op basis van 50 % vakjury en 50 % televoting. De vakjury's zaten gisterenavond al samen om te stemmen op basis van de generale repetitie. Elk jurylid, vijf per land in totaal, maken een lijstje van hun nummer één tot hun nmmmer vijftien. Daar telt men dan de punten van de televoting bij op en je krijgt het resultaat. 

In België zal de show live te volgen zijn via Eén (HD) en Radio 2 met commentaar van Peter Van De Veire en Eva Daeleman vanuit Brussel. Ook La Une (HD) zal de show uitzenden, maar met vertraging. Zij starten de uitzending om 23:40. In Nederland kan men kijken via Nederland 1 (HD) bij AVROTROS met commentaar vanuit Kopenhagen van Jan Smit en Cornald Maas. Ook is de show in ons land (digitaal) te bekijken via onder andere BBC Three en EinsPlus. Eén zal voorafgaand, om 20:40, een special uitzenden. Op Nederland 1 gaat men in Op weg naar het Songfestival met bekende Nederlanders vooruitblikken vanaf 20:30.

De presentatie vanavond ligt in handen van een trio: Lise Rønne, Nikolaj Koppel en Pilou Asbæk. De show zal vanavond geopend worden door een dansact, geïnspireerd door "Tango Jalousie". Ook zal de Australische Jessica Mauboy optreden tijdens de pauze als men de stemmen aan het tellen is. Download hier een scorebord voor vanavond. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.