Bulgarije maakt comeback op JESF 2014 met Krisia Todorova. [UPDATE]

Naast Cyprus en Servië maakt ook Bulgarije dit jaar zijn comeback op het twaalfde Junior Eurovisie Songfestival in Malta. Dat heeft omroep BNT gisterenavond op zijn website geplaatst. Sterker nog: er is al een kandidaat gekozen door de omroep. De tienjarige Krisia Todorova zal het land vertegenwoordigen. Ze zal op het podium worden bijgestaan door de tweeling Ibrahim en Hasan Ignatovi. Zij zijn ook tien jaar. Het nummer zal ze brengen is geschreven door Ivailo Valtchev.

De openbare omroep gaat een samenwerking aan met de commerciële omroep BTV. De zender zal instaan voor de financiën. Het deelnemersaantal staat door de toevoeging van Bulgarije op dertien kandidaten. Daarmee zullen er al meer landen deelnemen aan het festival in vergelijking met de afgelopen twee jaar. In 2009 en 2011 deden er ook dertien landen mee aan het festival. Er worden nog meer landen verwacht dit jaar.

[UPDATE 09/10, 21:59] De Bulgaarse deelnemers Krisia, Hasan & Ibrahim hebben hun inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival voorgesteld. Het lied heet "Planetata na detsata".

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.