Festival Kopenhagen gaat ruim de rode cijfers in.

Bijna drie maanden na het festival komt na de euforie van organiseren de ontnuchtering. De plannen van de Deense omroep om het festival niet in een reguliere arena zoals Boxen in Herning of Parken in Kopenhagen, maar in een voormalige scheepswerf zoals B&W te houden, heeft de stad Kopenhagen een financiële kater opgeleverd. De stad Kopenhagen en Wonderful Copenhagen hadden een gepland budget van zo'n 4,6 miljoen euro. Uiteindelijk moest er tien miljoen euro meer worden opgehoest. 

Van die 4,6 miljoen euro was er zo'n 2,5 miljoen euro voorbehouden voor de locatie: de B&W Hallerne. In de voormalige scheepswerf moesten er verbouwingen gebeuren. Omdat er drie pijlers verwijderd moesten worden, die na het festival weer terug moesten gezet worden en omwille van een groter tentgebied werden die 2,5 miljoen euro uiteindelijk 12,5 miljoen euro.

Er is al twee miljoen euro gedekt door extra inkomsten, maar wie en hoe de andere acht miljoen euro opgehoest zal worden, is nog niet bekend. Naast deze 12,5 miljoen euro is er een standaardbudget van circa 25 miljoen euro voor een editie. Of die overschreven werd is niet bekend gemaakt. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.