Hoe klinkt Nederland in 2015?

Vandaag zal Nederland zijn inzending voor 2015 voor het eerst horen: Trijntje Oosterhuis komt namelijk naar de radiostudio van het AVROTROS-programma Gouden Uren van Daniël Dekker (dat programma loopt trouwens op zijn einde, op 19 december is er de laatste uitzending) en neemt de studioversie mee van haar inzending voor het Eurovisie Songfestival. Hoe die inzending heet zal pas tijdens de uitzending  bekend worden gemaakt. Wel is al geweten dat Anouk, die Nederland vertegenwoordigde in 2013, de inzending heeft geschreven en ook op de studioversie te horen is. 

Er is ook een televisiepremière, morgen vanaf 20:30 in The Voice of Holland op RTL 4 (niet te ontvangen in België). Daar is ze coach, net zoals Ilse DeLange (2014). Gouden Uren start om 9:00 op NPO Radio 2. In het tweede uur zal het nummer worden voorgesteld. Nederland zal deelnemen aan één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival 2015, op dinsdag 19 mei 2015 of donderdag 21 mei 2015. 

Nederland stuurde dit jaar Ilse DeLange en Waylon naar Kopenhagen, als The Common Linnets. Toen "Calm after the Storm" werd voorgesteld, liepen Nederland en de bookmakers niet warm. Dat veranderde na de repetitie's en de halve finale. Ze wonnen zelfs de halve finale. In de finale moesten ze enkel Oostenrijk voor laten gaan. Ze kregen daar 238 punten en acht keer twaalf punten: van Duitsland, Estland, Hongarije, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Polen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.