Derde voorronde Zweden vanavond. [UPDATE]

In Östersund is er vanavond de derde voorronde van Melodifestvalen 2015. De afgelopen twee weken stemden er telkens 3,3 miljoen Zweden af op de twee eerste voorrondes en werden er in totaal ook al een recordaantal van 3,6 miljoen stemmen uitgebracht. Dat komt dankzij de app, die dit jaar ook gratis stemmen mogelijk maakt. Vandaag 7 nieuwe kandidaten, waaronder de winnaar van Svensktoppen Nästa 2014: Kalle Johansson. De winnaar kreeg het eerste ticket voor Melodifestivalen.

Derde voorronde Melodifestivalen 2015
01. Ellen Benediktson - Insomnia
02. Kalle Johansson - För din skull
03. Andreas Weise - Bring Out the Fire
04. Andreas Johnson - Living To Die
05. Isa - Don't Stop
06. Kristin Amparo - I See You
07. Jon Henrik Fjällgren - Jag är fri

[UPDATE 21:03] Twee kandidaten weten al dat ze niet verder gaan in Melodifestivalen. Het gaat hier dan over Kalle Johansson ("För din skull") en Andreas Johnson ("Living To Die"). Ze eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats.

De nummers één en twee van de avond gaan rechtstreeks naar de finale op 14 maart in Stockholm, terwijl de nummers drie en vier zich plaatsen voor Andra Chansen op 7 maart in Helsingborg. Alleen het publiek stemt vanavond. De show start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en online via SVT Play. Sanna Nielsen, de zangeres die Zweden vorig jaar brons bezorgde, en Robin Paulsson zijn het presentatieduo van Melodifestivalen dit jaar. Zweden komt uit in de tweede halve finale on donderdag 21 mei.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.