Il Volo wint Sanremo Festival met "Grande amore". [UPDATE]

De 65e editie van het Festival di Sanremo is gewonnen door Il Volo. Het trio kon de vijftien andere kandidaten achter zich houden met het nummer "Grande amore". In de superfinale kreeg Il Volo ook nog Malika Ayane ("Adesso e qui") en Nek ("Fatti avanti amore") tegenover zich, maar de drie jongens waren dus te sterk voor hen. Normaal gaat Il Vilo nu namens Italië naar het Eurovisie Songfestival 2015, maar het trio kan uiteindelijk deze uitnodiging naar Wenen ook afslaan. De komende dagen volgt hier uitsluitsel over. Il Volo bestaat uit Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble.

Uitslag superfinale Festival di Sanremo 2015
01. Il Volo - Grande amore (36%)
02. Nek - Fatti avanti amore (35%)
03. Malika Ayane - Adesso e qui (Nostalgico presente) (26%)

Vroegtijdig uitgeschakeld
04. Annalisa - Una finestra tra le stele
05. Chiara - Straordinario
06. Marco Masini - Che giorno è
07. Dear Jack - Il mondo esplode
08. Gianluca Grignani - Sogni infranti
09. Nina Zilli - Sola
10. Lorenzo Fragola - Siamo uguali
11. Alex Britti - Un attimo importante
12. Irene Grandi - Un vento senza nome
13. Nesli - Buona fortuna amore
14. Bianca Atzei - Il solo al mondo
15. Moreno - Oggi ti parlo così
16. Grazia Di Michele e Mauro Coruzzi - Io sono una finestra

[UPDATE 02:13] De drie groepsleden van Il Volo hebben het aanbod voor het Eurovisie Songfestival 2015 geaccepteerd. Hiermee zien we Il Volo dus definitief terug tijdens de finale op zaterdag 23 mei. 

"Grande amore" is aan de hand van Francesco Boccia en Ciro Esposito. Italië is één van de grootbetalers van het Eurovisie Songfestival en staat daardoor al rechtstreeks in de finale van het Eurovisie Songfestival, samen met de andere grootbetalers (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk), gastland Oostenrijk en Australië, dit jaar uitgenodigd door de EBU. Ze krijgen op 23 mei het gezelschap van de twintig landen die zich plaatsen vanuit de halve finales. De finale kan hier herbekeken worden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.