Moldavië kiest vanavond voor Wenen.

In Moldavië is er vanavond de finale van O Melodie Pentru Europa 2015. Zestien kandidaten konden zich de afgelopen dagen via twee halve finales plaatsen voor de finale van vanavond, live vanuit Chişinǎu. Net zoals in die halve finales ligt de helft van de punten in de handen van het publiek en de ander helft in die van een professionele vakjury. Onder de zestien deelnemers zit Sunstroke Project: de groep die in 2010 voor MoldaviË naar Oslo ging en ons ook de op internet zeer bekende Epic Sax Guy opbracht. Toen deden ze dat met Olia Tira, nu werken ze  samen met DJ Michael Ra.

Finale O Melodie Pentru Europa 2015
Dana Markitan - Love Me
Diana Brescan - Up and Down
Doinița Gherman - Inimă fierbinte
Doredos - Maricica
Eduard Romanyuta - I Want Your Love
Glam Girls - Magia
Irina Kitoroagă - I'm Gonna Get You
Julia Sandu - Fire
Lidia Isac - I Can't Breathe
Marcel Roșca - Feelings Will Never Leave
Mihaela Andrei - About Love
Miss M - Lonely Stranger
Serj Kuzenkoff - Danu năzdrăvanu
Stela Boțan - Save Me
SunStroke Project & Michael Ra - Day After Day
Valeria Pașa - I Can Change All My Life

De finale start om 18:45 onze tijd en is live te volgen via het hoofdkanaal van de Moldavische omroep, M1. Ook Eurovision.tv zal de show streamen via zijn site. De winnaar, die dus via een gelijke publieks- en jurystemmen wordt gekozen, zal namens Moldavië aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015, op dinsdag 19 mei. Ook België en Nederland nemen deel aan die halve finale. 

Vorig jaar won Cristina Scarlat de Moldavische finale. Ze ging naar Kopenhagen in Romeinse stijl met het nummer "Wild Soul". Daar trad ze na België aan tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014. Haar nummer bleek duidelijk ondermaats voor het publiek en de vakjury. Ze eindigde op een laatste plaats in de eerste halve finale en kreeg slechts dertien punten: zes van Montenegro, vier van Albanië, twee van Oekraïne en één van Rusland. België en Nederland gaven niets. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.