Tweede avond Italië vanavond. [UPDATE]

In Italië is er vanavond de tweede avond van het prestigieuze Festival di Sanremo 2015. Dit jaar is het de 65e editie van het festival. Het ging namelijk vijf jaar voor het Eurovisie Songfestival, in 1951 van start. Daarom wordt het ook als de grondlegger voor het Europese festival gezien. De overige tien kandidaten van de hoofdcategorie brengen vanavond hun inzending voor het eerst en het publiek kan ook stemmen op hen vanavond. Er valt echter nog niemand af vanavond.

Tweede avond Festival di Sanremo 2015
01. Nina Zilli - Sola
02. Marco Masini - Che giorno è
03. Anna Tatangelo - Libera
04. Raf - Come una favola
05. Il Volo - Grande amore
06. Irene Grandi - Un vento senza nome
07. Biggio e Mandelli - Vita di inferno
08. Lorenzo Fragola - Siamo uguali
09. Bianca Atzei - Il solo al mondo
10. Moreno - Oggi ti parlo così

[UPDATE 12/2 00:39] Aan het einde van de show maakte men de vier kandidaten bekend die in de gevarenzone zitten: Bianca Atzei, Biggio e Mandelli, Moreno en Anna Tatangelo. In de eerste show zaten Alex Britti, Grazia Di Michele e Mauro Coruzzi, Lara Fabian en Gianluca Grignani in die gevarenzone. Op de nacht van vrijdag op zaterdag vallen er vier kandidaten af.

Raf vertegenwoordigde Italië in 1987, samen met Umberto Tozzi. Nina Zilli ging dan weer in 2012. In de jongerencategorie is er vanavond het eerste deel in de eerste ronde. De punten worden voor de helft bepaald door het publiek en voor de helft door de jury. Het programma start om 20:30 met het Eurovisiesignaal op RAI 1 en livestream. De presentatie ligt in handen van Arisa, Carlo Conti, Rocío Muñoz Morales en Emma Marrone (2014). Gastoptredens zijn er van Songfestivalwinnares Conchita Wurst, Biagio Antonacci en The Avener.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.