Vaidas en Monika of Mia voor Litouwen? [UPDATE]

De Litouwse bevolking kiest vanavond zijn kandidaat voor Wenen. De inzending hebben ze al gekozen: "This Time", geschreven door Vytautas Bikus en Monika Liubinaitė. Enkel de geknipte artiest moet nog worden gezocht. Drie kandidaten zijn nog in de race: de 22-jarige Monika Linkytė, de 27-jarige Vaidas Baumila en de 31-jarige Mia (artiestennaam van Vilija Pilibaitytė) strijden voor het ticket naar Wenen. Die laatste twee stonden vorig jaar ook al in de finale, maar moesten toen het afleggen tegen Vilija Matačiūnaitė. Eén van de drie gaat naar het festival in Wenen. 

Finale Eurovizijos 2015
01. Mia - This Time
02. Monika Linkytė & Vaidas Baumila - This Time

[UPDATE 20:09] Bij de start van de show werd bekendgemaakt dat Monika Linkytė en Vaidas Baumila in duet gaan vanavond, maar dat hun solo's vervallen. Daarmee doen er slechts twee inzendingen een gooi. 

Het lijkt er trouwens op dat een combinatie tussen twee artiesten ook kan. De producers van het lied hadden dit via een brief gevraagd aan LRT. Hoe dat in zijn gang zal gaan is nog onbekend. De vakjury en de televoters bepalen elk voor de helft de einduitslag. De internationale juryleden (uit Georgië, Letland en Nederland) zijn voor de gelegenheid ook naar Vilnius afgereisd. De finale start om 20:00 onze tijd en is live te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica. De presentatie ligt in handen van Simona Nainė en Arūnas Valinskas. De winnaar komt met "This Time" uit in de tweede halve finale. 

In een gelijkaardig systeem won vorig jaar Vilija Matačiūnaitė de nationale preselectie. Met "Attention", een nummer dat ze zelf schreef, mocht ze Litouwen voor de vijftiende keer vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Vilija bleef met "Attention" in de halve finale steken. Ze werd elfde met 36 punten. De Litouwers in het Vereningd Koninkrijk beloonden het thuisland met tien punten. Zes andere landen gaven lagere punten, van zeven punten tot één punt.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.