Vanavond finale Servië.

De Serviërs kiezen vanavond hun inzending voor het zestigste Eurovisie Songfestival 2015. Drie kandidaten zijn geselecteerd voor de finale. Gisteren trokken ze hun startnummer in de finale en brachten ze verschillende covers, maar vanavond krijgen we voor het eerst ook de songs te horen. Eén van de drie nummers gaat uiteraard naar Wenen met de bijhorende artiest. Wat al wel vaststaat is dat het een lied aan de hand van Vladimir Graić. Hij componeerde "Molitva", de winnende inzending van Servië in 2007 en het minder succesvolle "Verjamem" van Slovenië in 2012.

Finale Odbrojavanje za Beč
01. Aleksa Jelić - Vodi me
02. Danica Krstić - U ime ljubavi
03. Bojana Stamenov - Ceo svet je moj

Omstreeks 21:05 start de finale in Servië. De uitslag zal worden bepaald door de kijkers thuis (50%) en een professionele vakjury (50%). De show is te volgen via RTS1 en internationaal ook via RTS Sat en Eurovision.tv. De presentatie ligt in handen van Maja Nikolić. Eén van de drie kandidaten zal in mei aantreden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015, op dinsdag 19 mei.

Vorig jaar was Servië er wegens financiële problemen niet bij in Kopenhagen. In 2013 hield de Servische omroep RTS nog een grootse finale in Belgrado. Moje 3 kwam daar als winnaar uit de bus met "Ljubav je svuda". Ze kwamen in de eerste halve finale vlak na België op het podium als laatste inzending. Ze konden zich nipt niet plaatsen vanuit die halve finale. Ze werden elfde met 46 punten, waarvan er tien kwamen uit zowel Kroatië en Montenegro. Nederland gaf één punt, België gaf niets.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.