Vanavond Ierse finale voor Wenen.

Vanavond kiest Ierland zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015. Het land dat ooit zo machtig was op het festival is al jaren niet meer zo succesvol. Al sinds 2006 (met uitzondering van 2008) kiezen de daar via een Eurosong-special in The Late Late Show. Vijf kandidaten treden aan in de liveshow vanavond: Alex Saint, Kat Mahon, Erika Selin, Nikki Kavanagh en Molly Sterling. Er wordt een combinatie gebruikt van jurystemmen en publieksstemmen. Vijf regionale jury's geven telkens 4, 6, 8, 10 en 12 punten, terwijl de televoters 20, 30, 40, 50 en 60 geven aan de songs.

Finale The Late Late Show EuroSong Special
01. Alex Saint & MJs - She’s So Fine
02. Kat Mahon - Anybody Got A Shoulder
03. Erika Selin - Break Me Up
04. Nikki Kavanagh - Memories (In Melody)
05. Molly Sterling - Playing With Numbers

De presentatie van The Late Late Show ligt in handen van Ryan Tubridy. Die zal met zijn uitzending van start gaan om 22:35 onze tijd op RTÉ One. Eurovision.tv zal ook een livestream aanbieden. Rond 00:45 vannacht moet de winnaar bekend zijn. Die winnaar zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 21 mei.

Vorig jaar werd Can-Linn feat. Kasey Smith gekozen als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014. Smith was de zangeres en Can-Linn was de muziekgroep, die typisch Ierse muziek maakte. Dat was te horen aan het nummer "Heartbeat". Ierland mocht optreden tijdens de tweede halve finale, maar wist de finale niet te halen. Dat was al van Moskou in 2009 geleden. "Heartbeat" kreeg 35 punten en eindigde twaalfde. De zeven punten van Macedonië waren de hoogste die avond.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.