Vanavond Sloveense finale. [UPDATE]

Vanavond kiest Slovenië zijn inzending voor Wenen. Er werd gekozen voor één finale met acht kandidaten. De winnaar zal gekozen worden in twee rondes. In de eerste ronde zal een driekoppige jury twee kandidaten kiezen. Dit doen ze door elk een punt op vijf aan de kandidaten te geven. Die twee gaan door naar de tweede ronde, de zogenaamde superfinale. In die superfinale zal enkel het Sloveense publiek bepalen wie er naar het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen gaat. In geval van een technisch defect zal de jury opnieuw stemmen zoals in de eerste ronde. 

Finale EMA 2015
01. Alya & Neno Belan - Misunderstandings
02. Tim Kores - Once Too Many Times
03. Jana Šušteršič - Glas srca
04. I.C.E. - Vse mogoče
05. Clemens - Mava to
06. Maraaya - Here For You
07. Rudi Bučar En Figoni - Šaltinka
08. Martina Majerle - Alive

[UPDATE 21:11] De jury heeft twee superfinalisten gekozen. Nu zal het Sloveense publiek gaan uitmaken wie er namens het land naar buurland Oostenrijk gaat. De superfinalisten zijn:

Maraaya - Here For You
Rudi Bučar En Figoni - Šaltinka

De show start om 20:00 en is te volgen via TV Slovenija 1. Omstreeks 21:40 is de winnaar in Slovenië bekend en weten we wie naar buurland Oostenrijk afreist. De presentatie ligt in handen van comedian Nejc Šmit en drie voormalige Sloveense Songfestivaldeelnemers: Darja Švajger (1995, 1999), Maja Keuc (2011) en Tinkara Kovač (2014). Wie uitkomt voor Slovenië, zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 21 mei.

Vorig jaar hing de Sloveense deelname aan een zijden draadje. Op het allerlaatste moment werd Slovenië nog toegevoegd aan het deelnemersveld. Tinkara Kovač won de nationale finale en ging met "Round and Round" naar Kopenhagen. Als tiende ging ze door naar de finale voor Slovenië. Daar eindigde ze echter op een voorlaatste plaats. Ze kreeg in totaal daar negen punten: acht kwamen er van Montenegro en één punt van Macedonië. Er waren geen punten vanuit de Lage Landen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.