Vierde en laatste voorronde Melodifestivalen 2015 vanavond. [UPDATE]

De Zweden beleven vanavond de laatste voorronde van Melodifestivalen 2015. Na vanavond kennen we acht finalisten en acht kandidaten voor de herkansingsronde. Van die acht kandidaten in de herkansingsronde gaan er nog eens vier door naar de finale van zaterdag 14 maart. Vanavond is er eerste de vierde en laatste voorronde vanuit de Conventum Arena in Örebo. Zeven kandidaten treden aan, waarom één van de favorieten van dit jaar: Måns Zelmerlöw. Hij presenteerde de show in 2010.

Vierde voorronde Melodifestivalen 2015
01. Midnight Boy - Don't Say No
02. Caroline Wennergren - Black Swan
03. JTR - Building It Up
04. Hasse Andersson - Guld och gröna skogar
05. Dinah Nah - Make Me (La La La)
06. Annika Herlitz - Ett andetag
07. Måns Zelmerlöw - Heroes

[UPDATE 21:05] Twee kandidaten weten al dat ze niet verder gaan in Melodifestivalen. Het gaat hier dan over Midnight Boy ("Don't Say No") en Annika Herlitz ("Ett andetag"). Ze eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats.

De nummers één en twee van de avond gaan rechtstreeks naar de finale op 14 maart in Stockholm, terwijl de nummers drie en vier zich plaatsen voor Andra Chansen, volgende week in Helsingborg. Alleen het publiek stemt vanavond. De show start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en online via SVT Play. Sanna Nielsen, de zangeres die Zweden vorig jaar brons bezorgde, en Robin Paulsson zijn het presentatieduo van Melodifestivalen dit jaar. Zweden komt uit in de tweede halve finale on donderdag 21 mei.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.