Wie gaat er voor Israël naar Wenen? [UPDATE]

Vanavond is er de finale van Rising Star (HaKokhav HaBa). Vier kandidaten strijden voor de overwinning, wat automatisch ook een ticket betekend voor het Eurovisie Songfestival 2015. In deze finale heeft het publiek thuis ook inspraak, iets wat met al de vorige shows niet het geval was. Zij kunnen via een app stemmen voor hun favoriete kandidaten. Dat doen ze door middel van blauwe 'swipes' te geven. Dan gaat het percentage omhoog. De vierkoppige vakjury stemt ook mee. Hun swipes zijn tien procent per jurylid waard. De kijker heeft dus zestig procent in handen.

Finale Rising Star
Iki Levi & The Rasta Hebrew Men vs Avia Shoshani
Nadav Gadej vs Sari Nachmias

[UPDATE 21:26] Avia Shoshani is na de eerste ronde uitgeschakeld. Iki Levi & The Rasta Hebrew Men en Nadav Gadej wonnen hun duel, terwijl Sari Nachmias nog een wildcard kreeg van de jury.

De winnaar gaat naar het Eurovisie Songfestival. Het nummer zal later bekend worden gemaakt. De juryleden zijn Harel Skaat (2010), Keren Peles, Asaf Atedgi en Muki. Rising Star start om 20:00 en is te volgen via Channel Two (Mako TV) en The Israeli Channel. Het programma zal worden gepresenteerd door het duo Assi Azar en Rotem Sela. Dat laatste kanaal is te ontvangen via Telenet (kanaal 188) en VOO (kanaal 189). Voor de finale gaat The Israeli Channel ook live. Normaal is de show hier te zien in uitgesteld relais. 

Begin 2014 werd Mei Finegold aangekondigd als Israëlische kandidaat voor het festival van Kopenhagen. Ze werd verkozen boven vijftien andere artiesten en mocht drie nummers zingen tijdens een nationale finale. Het nummer "Same Heart" won met ruim de helft van de stemmen. Mei Finegold mocht als tweede starten in de tweede halve finale. Ze haalde de finale niet en eindigde veertiende en voorlaatste met 19 punten. De zes punten uit Griekenland waren de hoogste.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.