Wie van de vier gaat er voor Letland naar Wenen?

De laatste van drie Baltische finales dit weekend is die van Letland. Vanavond bereikt men in de Baltische staat met ongeveer 2 miljoen mensen de apotheose van Supernova 2015. De Letten hebben nog keuze uit vier kandidaten vanavond: Aminata, MNTHA, ElektroFolk en Markus Riva. Uit een deelnemersveld van twintig kandidaten blijven zij nog over. Vanavond heeft enkel de kijker het voor het zeggen, de jury geeft enkel advies. De winnaar zal worden bepaald in twee rondes. In de eerste ronde gaat men van vier naar twee kandidaten, in de superfinale kiezen ze de winnaar.

Finale Supernova
01. Aminata - Love Injected
02. MNTHA - Nefelibata
03. ElektroFolk - Sundance
04. Markus Riva - Take Me Down

De vier juryleden van vanavond zijn Kaspars Roga, Guntars Račs, Dons en Ieva Kerēvica. De finale start om 20:20 onze tijd en komt live vanuit de hoofdstudio van LTV in Riga. Ketija Šenberga en Toms Grevinš presenteren de finale op LTV1. Omstreeks 23:00 kennen we de winnaar, die namens Letland naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 mag, op donderdag 21 mei.

Vorig jaar won Aarzemnieki de nationale finale met "Cake to Bake". In de laatste halve minuut van de televoting sprong de groep nog over topfavoriet Dons, die toen zijn nummer bracht dat al weken op nummer één in de charts stond. "Cake to Bake" ging dus naar Kopenhagen en moest als tweede aantreden in de eerste halve finale. Letland plaatste zich niet: de groep eindigde dertiende met 33 punten. Azerbeidzjan gaf de hoogste punten, namelijk een zeven. België had vijf punten over.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.