Ann Sophie in extremis voor Duitsland in 2015 met "Black Smoke" [UPDATE]

Bijzondere ontwikkeling in Duitsland bij het einde van de nationale finale. De winnaar van de Duitse finale, Andreas Kümmert, wil niet naar het Eurovisie Songfestival en geeft zijn overwinning door naar de nummer twee van de avond, Ann Sophie. Onder luid boegeroep moest de eerst zo geliefde Kümmert afdruipen van het podium en werd Ann Sophie omhelst als kandidate voor het Eurovisie Songfestival 2015. Ann Sophie zal in Wenen het nummer "Black Smoke" brengen. Andreas Kümmert en Ann Sophie waren eerder gekozen voor de superfinale boven zes andere artiesten.

Uitslag superfinale Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich (televoting)
01. Andreas Kümmert - Heart of Stone (78.7%, teruggetrokken)
02. Ann Sophie - Black Smoke (21,3%, winnaar)

Heel kort zei Andreas het volgende: "Het is niet mijn ding. Ann Sophie past beter op het festival." Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat een winnaar van een preselectie zijn overwinning vrijwillig afgeeft. Het was dus meer een promotiestunt voor zijn nieuwe songs in plaats van een deelname aan het Eurovisie Songfestival.

[UPDATE 23:50] Na afloop werd er een persconferentie gegeven door ARD in aanwezigheid van Ann Sophie en presentatrice Barbara Schöneberger. Andreas Kümmert was niet aanwezig. Er werd gezegd dat hij de druk van buitenaf niet aankon en tijdens de show besloot om niet naar Wenen te gaan. Ann Sophie had trouwens de eerste ronde gewonnen volgens de zegsman van ARD.

"Black Smoke" is geschreven door Michael Harwood, Ella McMahon en Tonino Speciale. Ann Sophie is, net zoals Elaiza vorig jaar, de winnaar van de wildcard en werd dus als allerlaatste toegevoegd aan het finaleveld. Duitsland komt rechtstreeks uit in de finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Dat is dit jaar aan zijn zestigste editie toe. Het is tevens ook het zestigste Duitse lied op het festival, iets wat geen enkel ander land hen kan nadoen. De finale van Unser Song für Österreicht is hier te herbekijken.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"