Duitsland kiest vanavond voor Wenen. [UPDATE]

Onze oosterburen kiezen vanavond het zestigste Duitse lied voor het Eurovisie Songfestival. Duitsland heeft één festival gemist, maar in het beginjaar werden er twee nummers ingestuurd. Daarmee is Duitsland het enigste land dat straks zestig Songfestivalnummers heeft in zestig jaar Songfestival. In de eerste ronde zingen acht artiesten één nummer. Daarna stoten er vier door naar de volgende ronde, waar ze een twee nummer zingen. In de superfinale zullen dan de tweede beste nummers van de gehele avond het tegen elkaar opnemen (van twee verschillende artiesten).

Finale Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich (tweede song)
01. Mrs. Greenbird - Shine Shine Shine (Take My Hand)
02. Alexa Feser - Glück (Das Gold von morgen)
03. Faun - Hörst Du Die Trommeln (Abschied)
04. Noize Generation - A Song For You (Crazy Now)
05. Ann Sophie - Jump The Gun (Black Smoke)
06. Fahrenhaidt - Frozen Silence (Mother Earth)
07. Laing - Zeig Deine Muskeln (Wechselt die Beleuchtung)
08. Andreas Kümmert - Home Is In My Hands (Heart of Stone)

Enkel de kijker is aan zet vanavond. De finale van USFÖ start om 20:15 en is live te volgen via Das Erste. De show komt live vanuit de TUI Arena in Hannover, ook al de gastlocatie van de nationale preselectie in 2013. Barbara Schöneberger presenteert de show, terwijl Janin Reinhardt verslag doet vanuit de greenroom. Na twee uur spektakel zou de winnaar bekend moeten zijn. Duitsland zal meteen aantreden in de finale van 23 mei. 

[UPDATE 21:23] Het publiek heeft een eerste schifting gemaakt. Vier kandidaten zijn uitgeschakeld en vier andere mogen dadelijk hun tweede nummer zingen. Op volgorde van bekendmaking (tussen haakjes het nummer van de eerste ronde) zijn dit de vier overgebleven finalisten:

Alexa Feser - Das Gold von morgen (Glück) 
Ann Sophie - Black Smoke (Jump The Gun) 
Laing - Wechselt die Beleuchtung (Zeig Deine Muskeln) 
Andreas Kümmert - Heart of Stone (Home Is In My Hands)

[UPDATE 22:00] De twee superfinalisten en het bijhorende lied zijn bekend:

Ann Sophie - Black Smoke
Andreas Kümmert - Heart of Stone

Vorig jaar organiseerde Duitsland ook een finale met acht artiesten. Zeven werden gekozen uit een reguliere inschrijving en de achtste kandidaat werd gekozen door middel van een wildcard. Die wildcard werd gewonnen door het trio Elaiza. Die wonnen uiteindelijk zelfs de finale met "Is It Right". Het werd opnieuw een pover resultaat voor Duitsland met een achttiende plaats en 39 punten. Polen gaf acht punten aan Duitsland, meteen hun hoogste punt. België en Nederland gaven niets.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"